Logo Lijst058 Photoshop
1. Otto

Otto A. van der Galiën

Partijleider Lijst058

Naam : Otto A. van der Galiën
Leeftijd :  55 jaar

Waarom sta jij op de kandidatenlijst van LIJST058? 

LIJST058 is vier jaar geleden ontstaan als beweging van onderop om verandering te bewerkstelligen in de Leeuwarder politiek. Aan het ontstaan en uitbouwen van LIJST058 heb ik vanaf het begin vol enthousiasme meegewerkt. We begonnen met een hele kleine groep, nu hebben we tientallen vrijwilligers. De groei is er, het enthousiasme uit het begin is gebleven. We hebben hele goede mensen aan ons kunnen binden, waardoor ik met net zo’n groot enthousiasme weer op de lijst sta. Weer als lijsttrekker, vol ambitie om hopelijk met meer mensen van ons in de raad meer te kunnen verwezenlijken van onze punten.

Wat wil jij graag anders zien in de gemeente Leeuwarden?

De gesloten bestuurscultuur van Leeuwarden moet anders. Een kleine groep bepaalt wat er gebeurt. Dit moet anders. Het kenmerk van een democratie is dat de inwoners aan het roer staan. Nu mogen die inwoners eens in de vier jaar stemmen en dat is het. LIJST058 wil de inwoners beter en vaker betrekken bij de besluitvorming.

Ook het Leeuwarder college als duiventil is LIJST058 een doorn in het oog. De vele wisselingen in het college zijn slecht voor continuïteit van bestuur en besluitvorming.

Welke kansen zie jij voor de gemeente Leeuwarden?

Leeuwarden is een sterk merk. Een gemeente met landelijke uitstraling: Cambuur, Elfstedentocht, culturele hoofdstad etc. Maar de marketing voor onze gemeente kan en moet beter. We hebben een prachtig watersportcentrum als Grou, daarin willen we investeren.

Ook het aantrekken van nieuwe bedrijven moet beter. Mondjesmaat vinden bedrijven hun weg naar onze gemeente, maar volgens LIJST058 is hier nog veel te winnen.

LIJST058 heeft de 058 stellingen als verkiezingsprogramma.Welke drie stellingen passen het beste bij jou?

050. LIJST058 maakt zich hard voor voldoende bouwmogelijkheden in de dorpen.

027. Leeuwarden gaat zich samen met de provincie inspannen om de start van een grote ronde (Tour, Giro of Vuelta) naar onze gemeente te halen.

024. Verplicht van gas los is een no-go voor LIJST058. Bewoners van wijken met warmtenetten moeten keuzemogelijkheden krijgen.

Wat is jouw boodschap aan de inwoners van de gemeente?

Als inwoner van onze gemeente heb je nu de kans om voor een koerswijziging te kiezen. Stem je zoals je altijd deed, dan zal er weinig veranderen. Wil je wezenlijke verandering, stem dan op LIJST058!