Nieuws


Terug naar overzicht

08-11-2017

LIJST058 maakt zich zorgen over veiligheid op fietspaden

Leeuwarden - LIJST058 maakt zich zorgen over de veiligheid op de fietspaden in Leeuwarden. De nieuwe politieke beweging kreeg in de afgelopen weken diverse meldingen van gevaarlijke situaties op de fietspaden. Kandidaat-raadsleden namen daarop een kijkje bij de genoemde locaties.
“Aan de westkant van de stad worden miljoenen euro’s besteed aan de aanleg van prachtige maar peperdure fietstunnels,” zegt lijsttrekker Otto van der Galiën van LIJST058. “Helaas laat het onderhoud van de fietspaden in het oosten van de stad zwaar te wensen over.” Omhoogstekende tegels, boomstronken die het asfalt vernielen en grote scheuren in het asfalt zijn schering en inslag.

“We zijn geschrokken van de staat van onderhoud van belangrijke fietsroutes. De veiligheid van de fietser is in het geding,” zegt Van der Galiën. Als LIJST058 in de nieuwe raad gekozen wordt, zal dit als één van de eerste punten aan de orde worden gesteld.

Op de Facebookpagina van LIJST058 staan diverse foto’s van fietspaden. “Bij sommige foto’s denk je: dit bestaat toch niet in Leeuwarden! Maar het is toch zo,” aldus de lijsttrekker.Terug naar overzicht


Agenda

Er zijn momenteel geen berichten. 


  


 


 

LIJST058 wil er voor de burger zijn. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar ùw standpunt(en). 

Heeft u mooie ideeën voor stad en/of dorpen of wilt u uw verhaal aan ons kwijt? Wij horen het graag!