Veiligheid

Voor LIJST058 staat veiligheid voorop. Veiligheid is één van de kerntaken van de gemeente. Van de eigendommen van een ander blijf je af. Geweld en discriminatie zijn uit den boze en ook de dagelijkse rit naar school of sportvereniging moet veilig zijn.

LIJST058 wil dat er duidelijk wordt opgetreden door de bevoegde instanties als een persoon of onderneming zich niet houdt aan datgene dat is toegestaan.  

LIJST058 wil dat iedereen zich veilig kan bewegen in de gemeente. De harde kern van jongeren die overlast veroorzaken en crimineel gedrag vertonen moet streng aangepakt worden. Zij maken dat ook andere jongeren een slecht imago krijgen.

Helaas is Leeuwarden ook een plaats waar veel sprake is van vrouwenhandel. Illegale prostitutie werkt mensenhandel in de hand en dient keihard aangepakt te worden.

In het toeristenseizoen wil LIJST058 de overlast voor inwoners zoveel mogelijk beperken. Bij veel gevallen van overlast speelt alcoholmisbruik een rol. Aanpak van problematisch alcoholgebruik door jongeren onder de 18 jaar is essentieel. 

  •    Actieve en zichtbare agenten in de wijk en langs het sportveld
  •    Effectief flexibel cameratoezicht is een belangrijke schakel in het “crowd management”
  •    Project “Het donker belicht” zoveel mogelijk terugdraaien